Sosyal Medya

Güncel

Din Kültürü’nde açık giderek büyüyor

15 TEMMUZ DARBESİ SONRASI DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ ÖĞRETMENLERİNİN YÖNETİCİ POZİSYONUNA GETİRİLMESİ, ALANDAKİ AÇIĞI DAHA DA ARTIRDI…



Pazartesi günü ders başı yapan 18 milyon öğrenci yine kronik sorunlarla karşı karşıya kaldı. Yıllardır deÄŸiÅŸik eÄŸitim sistemlerinin denendiÄŸi ülkemizde en büyük sorun olarak öğretmen açıkları halen duruyor. Milli EÄŸitim Bakanlığı’nın açıkları kapatmak için mücadelesi ise yetersiz kalıyor. Her branÅŸtan açığın olduÄŸu sistemde en büyük öğretmen açığı ise her zaman olduÄŸu gibi yine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ÖğretmenliÄŸi alanında görülüyor.  Ancak son dönemde ise yeni bir geliÅŸme bu alandaki açığı daha da arttırmışa benziyor.
 
AÇIK BİR TÜRLÜ KAPANAMIYOR
 
Öğretmen alımında daha da ihtiyatlı davranan bakanlık, şuan mülakatları devam eden 15 bin sözleşmeli öğretmen adayının atamasını yapsa dahi açığı bir türlü kapatamıyor. En sağlıklı bilgi olarak kabul edilen öğretmen açığı rakamlarını geçen yıl dönemin MEB Bakanı olan Nabi Avcı tarafından açıklanmıştı. Dönemin Bakanı Avcı, 95 bin öğretmen açığı olduğunu branş bazında ise en büyük açığın 18 bin öğretmen açığı ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında olduğunu kaydetmişti. 2016 yılının Şubat ayında ataması yapılan 30 bin öğretmen, ihtiyaç duyulan açığı her ne kadar biraz daha kapatmış olsa da son birkaç aydır yaşananlardan ötürü açık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşında giderek artıyor.
 
YÖNETİCİ OLUNCA AÇIK ARTTI
 
15 Temmuz darbe giriÅŸimi sonrası kamudaki en büyük ihracın gerçekleÅŸtiÄŸi bakanlıkta öğretmen açığı konusu ise giderek daha büyük bir sorun olmaya baÅŸladı.  BranÅŸ bazında en büyük açığın olduÄŸu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde bu sefer de baÅŸka bir sorun daha eklendi. Darbe giriÅŸimi sonrası görevlendirmelerde dikkatli davranan bakanlık, yönetici pozisyonuna atadığı öğretmenler konusunda ise dikkati elden bırakmadı. Bu ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine iliÅŸkin açığı da giderek büyüttü. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenlerinin okullarda müdür yardımcısı, müdür, ilçe milli eÄŸitim müdürlüklerinde ise görevlendirilmeleri ile birlikte bu alanda derse girecek öğretmen sayısında ise azalmaya neden oldu.
 
EN BÜYÜK AÇIK DİN KÜLTÜRÜ DERSİNDE
 
Açıklanan rakamlara göre ise en büyük açık her zaman olduÄŸu gibi yine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde. Geçen yıl açıklanan 95 bin 624 öğretmen açığı 2016 Åžubat ayındaki 30 bin öğretmen ataması ile biraz aÅŸağıya çekilmiÅŸti.  Yine geçen yıl açıklanan verilere göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi’ndeki öğretmen açığı 18 bin 871 olarak duyurulmuÅŸtu. Åžubat ayı atamasında branÅŸ bazında 2 bin 818 öğretmen alımının gerçekleÅŸmesi ile bu branÅŸtaki açık 16 binlere düştü. Åžuan mülakatları devam eden sözleÅŸmeli öğretmen atamasında ise 1479 öğretmen ataması ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersindeki açık 14 binlere kadar düşecek.

Kaynak: Millî Gazete 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.